Sign In

​​​VIIMA CV

2016 
Februar​​​​​

Viima nominerad till Odense Bæredygtighedspris ("Hållbarhetspris")​

Odense Bæredygtighedsråd ("Hållbarhetsråd") delar för femte året ut Bæredygtighedsprisen. Priset delas ut till ett Odense-företag och belönar ett hållbart initiativ, som är genomtänkt i förhållande till de tre delarna i hållbarhet: sociala, ekonomiska och miljömässiga. De Forenede Dampvaskerier i Odense är, med rengöringskonceptet Viima, bland de tre nominerade.


Bæredygtighedsrådets nominering:

"De Forenede Dampvaskerier i Odense med rengöringskonceptet Viima, som på basis av en ny fiberteknologi, är bra för miljön, arbetsmiljön och ekonomin. Systemets effektivitet har dokumenterats av oberoende ackrediterade institut och har bidragit till en stor tillväxt för tvätteriet i Odense "

Vinnaren av Bæredygtighedsprisen kommer att tillkännages vid ett evenemang på Odense Rådhus den 3 mars och Anker Boye, ordföranden för Odense Bæredygtighedsråd, tillkännager vinnaren.


Läs mera om Bæredygtighedsprisen här.


2015

SEPTEMBER

VIIMA TILLDELADES CSR ENVIRONMENT PRIZE 2015

Viima rengöringskoncept tilldelades den 7 oktober 2015 CSR Environment Prize. Priset delades ut ihop med CSR-Fondens årliga Award Show i Vejle.

Juryn har lagt särskild vikt vid den övertygande dokumentationen av Viimas effekt.
Viima minskar på en och samma gång energiförbrukningen, användningen av vatten, rengöringsmedel och ger de anställda bättre arbetsförhållanden.


2014

Oktober

DANSKA EHRVERSTYRELSENS RAPPORT OM RESURSEFFEKTIVITET.

Rapporten fokuserar på nio företags resultat och erfarenheter, där Viima rengöringssystem är ett av de nio fall som rapporten belyser.

Se här och läshela rapporten om resurseffektivitet

  

Juni

DAGBLADET BØRSEN: ”STORA FÖRHOPPNINGAR FÖR NY RENGÖRINGSMETOD”

Danska affärstidningen Børsen sätter fokus på Viima. Läs artikeln från den 25 juni om hur kommunerna kan optimera sin verksamhet genom att fokusera på de totala kostnaderna.

Läs hela artikeln nedan

 

2013

Oktober

DANSKA FINANSMINISTERIET: STRATEGI FÖR INTELLIGENT OFFENTLIG UPPHANDLING

Danska Finansministeriet publicerade under 2013 sin "Strategi för Intelligent Offentlig Upphandling". På sidan 43 lyfter de fram Viima som ett bra exempel på grön omställning med möjlighet att samtidigt optimera driften av rengöringen.

Läs nedan om fördelarna med Viima och den övriga strategin

 
Maj

OFFENTLIG UPPHANDLING SKAPAR GRÖN TILLVÄXT I NÄRINGSLIVET.

Business case av Viima, när offentliga upphandlingars bidrag till grön omställning av samhället, är i fokus. Casen beskriver de gröna upphandlingseffekterna hos leverantörerna. Danska Miljøstyrelsen har undersökt de ekonomiska och miljömässiga effekterna på marknaden genom sju business cases. Och slutsatsen från företagen är tydligt: Offentlig grön upphandling skapar synergi hos leverantörerna i form av ökad marknadsföringspotential, innovation, försäljning och export, samt fler arbetstillfällen. Samtidigt som gröna inköp även kan vara en ekonomisk fördel för köparen, ger den fördelar för både miljö, arbete och hälsa.

Klicka här för att läsa mer

 

2012

VIIMA TILDELAS EU's MILJÖPRIS

Viima tilldelas EU:s miljöpris för rengöring utan kemikalier och med enbart väldigt lite vatten.

 

 KONTAKTAS